Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

Σύμφωνα με την νέα νομοθεασία, που αφορά την ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων του ν.4409/16 στον ψηφιακό υποδοχεα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ από το συντάκτη τους, οι συντάκτες μηχανικοί υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα διαγράμματα: 

α. Τα τοπογραφικά διαγράμματα που κατά την κείμενη νομοθεσία συντάσσονται και προσαρτώνται σε εγγραπτέες πράξεις στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. 
β. Τα διαγράμματα γεωμετρικών μεταβολών που συνυποβάλλονται με τις αιτήσεις καταχώρισης εγγραπτέων πράξεων και τις αιτήσεις διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων προς τα Κτηματολογικά Γραφεία στις περιοχές που λειτουργεί Κτηματολόγιο.

Για την εισαγωγή του στην εφαρμογή, ο συντάκτης μηχανικός χρειάζεται να διαθέτει λογαριασμό χρήστη (user name, password) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΤΕΕ). Επιπλέον, απαιτείται η προμήθεια έγκυρου ψηφιακού πιστοποιητικού που θα συνδεθεί με το λογαριασμό του χρήστη για την παραγωγή της ψηφιακής του υπογραφής στα αρχεία των διαγραμμάτων που θα υποβάλλει στον Υποδοχέα.

Για λεπτομέρειες διαβάστε εδώ http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ekxa

Για την προμήθεια έγκυρου ψηφιακού πιστοποιητικού και την υποστήριξη σε όλη την παραπάνω διαδικασία καλέσετε μας στο 22410 38089. Οι Μηχανικοί Πληροφορικής μας θα σας βοηθήσουν σε όλη σχετική διαδικασία.

 

 

Περιβαλλοντικό Τέλος - Πλαστικές Σακούλες

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιανουαρίου, το περιβαλλοντικό τέλος για τις πλαστικές σακούλες. Έτσι οι καταναλωτές θα υποχρεούνται να πληρώνουν τρία λεπτά συν 24% ΦΠΑ, για τις πλαστικές σακούλες από σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Το περιβαλλοντικό τέλος θα διατίθεται, για τη χρηματοδότηση δράσεων, υπέρ της ανακύκλωσης.

Για τον προγραμματισμό της ταμειακής μηχανής σας ή της εφαρμογής σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 2241038089 προκειμένου να σας ενημερώσουμε.

Taxheaven image

ΑΑΔΕ: Απόσυρση ταμειακών μηχανών

Αθήνα, 06 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, οι κάτοχοι Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα έκδοσης απόδειξης λιανικών συναλλαγών σε ευρώ και εξακολουθούν να εμφανίζονται στο υποσύστημα Taxis ως ενεργοί, καλούνται να δηλώσουν την εκπρόθεσμη παύση αυτών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέχρι την 28-02-2018. Από την 01-03-2018 και στο εξής τυχόν εμφάνιση ΦΗΜ της ανωτέρω κατηγορίας ως ενεργού στο υποσύστημα Taxis, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης ια΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του ν.4174/2013.

Διαβάστε Περισσότερα

Mikrotik certified consultant στην Ρόδο

Πιστοποιημένοι Μηχανικοί της Mikrotik στην Ελλάδα

Μετά από πολυετή εμπειρία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Επικοινωνιακών Συστημάτων η κατασκευαστική εταιρεία Mikrotik, από τις μεγαλέτερες εταιρείες δικτυακών συσκευών στον κόσμο μας πιστοποιεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ως συνεργάτες και αξιόπιστους μηχανικούς για την μελέτη και δημιουργία δικτύων δεδομένων. Όπως θα δείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα, σε ένα δίκτυο 12 πιστοποιημένων μηχανικών στην Ελλάδα έχουμε την μοναδική θέση στα Δωδεκάνησα και την Ρόδο.

Για τον σχεδιασμό του δικτύου δεδομένων της επιχείρησης σας απευθυνθείτε στην εταιρείας μας προκειμένου να έχετε μια μελέτη και μια υλοποίηση από ανθρώπους που έχουν το θεωρητικό και το εμπειρικό υπόβαθρο να σας στηρίξουν.

 

Προέλευση κρέατος στις ταμειακές μηχανές

Ενημέρωση - Υποχρεωτική επισήμανση καταγωγής - προέλευσης στο κρέας

Άρθρο 9
Υποχρεωτική επισήμανση καταγωγής – προέλευσης στο κρέας

Οι επιχειρήσεις, όπως τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου, οι οποίες απασχολούνται με τη λιανική πώληση προσυσκευασμένου ή μη νωπού κρέατος,διατηρημένου με απλή ψύξη και κατεψυγμένου κρέατος βοοειδών, χοιροειδών, αιγοπροβάτων και πουλερικών, καθώς και κιμά, σπλάχνων και λοιπών βρώσιμων μερών του κρέατος, πέραν των άλλων υποχρεώσεών τους σχετικά με την επισήμανση καταγωγής – προέλευσης στο κρέας, όπως αυτές κάθε φορά προβλέπονται στην ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, υποχρεούνται να:

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2